Clean mobility met Collectric

Realisatie van de overstap naar duurzame energie en mobiliteit

Ons doel

Motivatie

De wetenschappers zijn het eens: de huidige klimaatverandering wordt door menselijke activiteit veroorzaakt. Hoe onze generatie reageert op deze existentiële bedreiging zal onze tijd definiëren. Gebruik van de elektrische auto - door Tesla geperfectioneerd en populair gemaakt - kan de milieueffecten van mobiliteit reduceren. Deze revolutionaire technologie trekt nu de aandacht van de auto industrie die in de loop van 2020 nieuwe elektrische modellen op de markt zullen brengen. Om deze positieve verandering door te zetten is het eveneens belangrijk dat er overal een toegankelijke laad- en energie-infrastructuur wordt opgebouwd. Met onze achtergrond in infrastructuur voelden we ons verplicht een bijdrage te leveren aan de overgang naar clean mobility. In maart 2017 hebben we allebei onze managementfunctie opgegeven en zijn we begonnen met Collectric. Sindsdien houden we ons bezig met het creëren van een visie op hoe elektrische mobiliteit zal evolueren en de uitdagingen die daarmee gepaard gaan. We hebben oplossingen ontwikkeld die erop gericht zijn deze uitdagingen op de meest effectieve manier aan te pakken.

Collectric motivatie

Onze missie is om infrastructuuroplossingen te leveren die de overgang naar duurzame energie en mobiliteit kunnen versnellen.

Uitgangspunten

In 2015 zijn 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) geformuleerd om een einde te maken aan armoede en honger, ongelijkheid te verminderen en urgente uitdagingen zoals klimaatverandering tegen 2030 aan te pakken. Deze duurzame ontwikkelingsdoelen vormen de hoeksteen voor het waarborgen van toekomstige economische en zakelijke groei. Wereldwijd kunnen de SDG's in 2030 $ 12 biljoen in besparingen en inkomsten voor de particuliere sector opleveren. Collectric heeft milieuduurzaamheid in zijn bedrijfsmodel geïntegreerd en draagt vooral bij aan de volgende SDG's:

  • SDG doel 7
  • SDG doel 9
  • SDG doel 11
  • SDG doel 12
  • SDG doel 13

Ons team

Wij zijn een Nederlandse startup en hebben een achtergrond in bedrijfsontwikkeling en projectbeheer. We hebben Collectric opgezet om onze ervaring toe te passen op een nieuw en groeiend infrastructuursegment waarin tegemoet wordt gekomen aan de energiebehoeften voor elektrisch rijden. Het gebruik van elektrische auto’s zal in de komende jaren enorm toenemen en daarmee ook de vraag naar oplaad- en duurzame energievoorzieningen. Wij bieden een oplossingsaanpak en willen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van clean mobility.

Himanshu Yadav

Himanshu Yadav

Mede-oprichter

Ik ben deskundig op het gebied van bedrijfsontwikkeling en focus me op algemene strategie, bedrijfsplanning en alle financiering-gerelateerde zaken. Voordat ik Collectric hielp opzetten, was ik verantwoordelijk voor de strategie- en projectinspanningen van een wereldwijd opererend haveninfrastructuur bedrijf. Daarvóór heb ik meerdere jaren als operations engineer aan boord van schepen gewerkt. Ik heb een MBA van de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit, en een bachelorsdiploma in marine engineering.
LinkedIn

Christiaan Storm de Grave

Christiaan Storm de Grave

Mede-oprichter

Ik ben verantwoordelijk voor commerciële zaken en richt me op de totstandkoming van transacties, het ontwikkelen van klantenrelaties en het afsluiten van contracten. Voordat ik Collectric hielp opzetten, leidde ik de verkoop- en marketinginspanningen van een wereldwijd opererend haveninfrastructuur bedrijf. Daarvóór was ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen van LNG import terminals en onbemande tankstations. Ik heb een masterdiploma rechten van de Universiteit van Leiden.
LinkedIn

Tim Addis Jones

Tim Addis Jones

Algemeen Juridisch Adviseur

Ik adviseer op het gebied van juridische, contractuele, compliance en bestuurlijke zaken. Ik heb meer dan 25 jaar juridische ervaring waarvan de laatste jaren als algemeen juridisch adviseur bij een internationaal opererend logistiek bedrijf. Hiervoor was ik partner bij een advocatenkantoor in London. Ik heb onder andere veel ervaring op het gebied van commerciële overeenkomsten, arbeidsovereenkomsten, fusies & overnames en grote verkoop en acquisitie trajecten. Ik heb rechten gestudeerd aan de Universiteit van Manchester.
LinkedIn

Keimpe Keuning

Keimpe Keuning

Senior Financieel Adviseur

Ik adviseer het team bij het opstellen van hun business plan en het aantrekken van kapitaal. Ik ben een ervaren investeerder en portefeuille manager op het gebied van duurzame private equity. Ik heb meer dan 15 jaar wereldwijde transactie ervaring in private equity, duurzaam investeren en corporate finance. Ik heb een masterdiploma rechten van de Universiteit van Leiden en ben houder van een CAIA charter.
LinkedIn

Werken bij Collectric

Join us

We hebben ons er op toegelegd om de infrastructuur te creëren voor de verdere ontwikkeling van clean mobility. Als je deze visie deelt, willen we graag met je praten. Wij zijn op zoek naar elektrotechnische en software-ingenieurs en experts op het gebeid van bedrijfscontrole. Wij waarderen eenvoud, authenticiteit en creativiteit. Wij omarmen teamwork, ambitie en ondernemerschap. Of je nu een ervaren professional bent of de eerste stappen op de arbeidsmarkt zet, laat ons weten als je geïnteresseerd bent in onze missie.

Stuur een email naar info@collectric.com

Vacatures

We hebben momenteel de volgende vacature:

  • Operations Director